0 0
Ananas-currysoep met scampi

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

350 gram Ananas mag ook uit blik
1 theelepel Gemberpoeder (djahe)
150 ml Noilly prat
1 Bouillonblokje (kippenbouillon)
500 ml Water
150 ml Witte wijn
500 ml Kokosmelk
1 theelepel Suiker
2 eetlepels Kerriepoeder (Currypoeder)
8 Scampi
2 eetlepels Olijfolie

Ananas-currysoep met scampi

Soort keuken
  • Aantal personen 8
  • Gemiddeld

Instructies

Voor 8 personen als voorgerechtje in kopjes geserveerd.

Stappen

1
Gedaan

Snij de ananas in kleine stukken.

2
Gedaan

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gemberpoeder en de ananasstukjes toe.
Laat dit 5 minuutjes op een laag vuurtje koken.

3
Gedaan

Voeg daarna de Noilly Prat, bouillonblokje, water en witte wijn toe en laat dit mengsel tot de helft inkoken.

4
Gedaan

Voeg de kokosmelk, suiker en kerriepoeder toe en laat dit nog 5 minuutjes koken.
Mix de soep met een staafmixer en doe de soep door een neteldoek of een heel fijn vergiet.

5
Gedaan

Laat de scampi ontdooien in een vergiet met een bord eronder.
Haal de schaal van de scampie af maar niet het staartje.
Snijd de scampi op de rug in, van de kop naar de staart en haal het darmkanaal eruit.
Bak de scampi’s daarna kort aan in een beetje olijfolie en voeg 1 scampi per persoon toe in het kopje of bord waarin u de soep serveert..

Bosbessensoep
Vorige
Bosbessensoep
Broccolisoep
Volgende
Broccolisoep